рррргфг

               У четвртак, 23.3.2023.године ученици старијих разреда обележили су Светску недељу новца кроз пројекат ,,Обогаћени једносменски рад“.

Светска недеља новца представља глобалну акцију чији су циљеви едукација деце о новцу, штедњи, предузетништву и сличним темама путем забавних и интерактивних активности.

        На самом почетку ученици су кроз презентацију обновили шта је новац и чему он служи. Кроз ученичку дебату подсетили смо се како се некад плаћало, а како сада. Разговарали смо о настанку и развоју новца. Даље, кроз разговор, закључили смо шта је Народна банка Србије и зашто је битно њено постојање. Дефинисали смо појам значења банка, њен производ и пословање. На ред је дошао и квиз о знаменитим личностима на новчаницама и кованицама у Србији.

Причали смо о зарадама, буџету и штедњи, тј. које врсте штедње постоје. Акценат је стављен на ученичку зараду ,,џепарац“ и како ученици у млађем узрасту треба да рационално троше новац и да треба да планирају своју ,,штедњу“. Наравно, поменули смо и како нам ,,интернет у настави“ може помоћи да пронађемо текстове о сличним садржајима.

За сам крај ученици петог и шестог разреда имали су задатак да израде пано ,,Динар од дана настанка па до данас“ а ученици седмог и осмог разреда ,,Школа новца за основца“.

 

њењењењењ

јјкј

ддддее

ддд

кјхкјхјгхјх

 

Кликни безбедно

beszbedno 1

Водич за основце

vodicd 1

Питајте педагога

психолог