joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

image 0 02 05 fa84c5f47a26b3f617ff2cea00a16b8d4703ef9b0e3354db821af669c5f65482 V

        У четвртак, 18. маја 2017. године у ОШ ,,Вук Караџић“ одржана је презентација поводом обележавања 125 година од рођења нашег књижевника, Иве Андрића. Презентацију је припремила наставница српског језика Наташа Главоњић, а присуствовали су наставници и ученици старијих разреда.

       Заједно смо се подсетили најважнијих тренутака у животу нашег нобеловца, али и богатог књижевног рада. Били смо сапутници на његовом путу из Сарајева, преко Вишеграда до највећих европских градова у којима је службовао као истакнути дипломата тадашње Краљевине Југославије. Његова љубав према југословенству је била део његовог бића, а пресликала се и на његово стваралаштво.

     Присутни су поред познатих и мање познатих чињеница могли да виде и разнолике фотографије на којима су забележени важни тренуци пишчевог живота. Упознали су се и са пројектом Андрићграда, туристичког града који је сведок свевременског утицаја Андрићевог лика и дела.

       Презентација је била пропраћена и паноом на коме су биле изложене Андрићеве слике и наслови најпознатијих дела. На крају дружења ученици су били задовољни и жељни да сазнају више од онога што је презентовано. У сусрет неком новом јубилеју подсетићемо се познате Андрићеве мисли о најпознатијој ћуприји на Дрини:

,, Живот је несхватљивo чудо, јер се непрестано троши и осипа, а ипак траје и стоји чврсто као ,на Дрини ћуприја'.“

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru

Кликни безбедно

beszbedno 1

Водич за основце

vodicd 1

Питајте педагога

психолог