20220413 125529 1 1

У среду и четвртак, 13. и 14. априла 2022. године у Основној школи ,,Вук Караџић“ у Каони реализовано је предавање праћено презентацијом поводом обележавања ,,Дана сећања на Доситеја Обрадовића“. Од текуће школске године је у календар важних датума уведен и 10. април, као дан када се сећамо Доситеја Обрадовића.

У среду су ученици млађих разреда имали прилику да се упознају са ликом и делом Доситеја Обрадовића. Говорено је о Доситејевом детињству, бекству и замонашењу, путовањима, његовим идејама и књижевним делима. Ученицима су приказане и фотографије, али и корисни сајтови које могу да посете и да се више информишу о Доситејевом животу и раду. На крају презентације су имали прилике и да послушају једну Доситејеву басну и да одговоре на питања. Ученици су били веома заинтересовани да чују занимљивости из Доситејевог живота, а уједно и да се подсете неких обрађиваних појмова.

У четвртак су ученици старијих разреда присуствовали презентацији и предавању која је била другачије организована, јер су ученици зрелији и више упознати са Доситејевим делима. Са њима су подељене неке мање познате чињенице о Доситејевом раду, али и подсећање на већ познате.

Предавању су присуствовале и колеге које су ова два дана реализовали наставу у школи. На крају смо истакли колики је значај Доситеја Обрадовића и колику је улогу имао у ширењу образовања и науке у нашем народу.

 

 

 

 

Кликни безбедно

beszbedno 1

Водич за основце

vodicd 1

Питајте педагога

психолог