joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

kaona1

Основна школа „Вук Караџић“ налази се у општини Лучани. У оквиру матичне школе која се налази у насељеном месту Каона, ради и издвојено одељење у Милатовићима које је удаљено од матичне школе око 5 километара. Матична школа у Каони почела је са радом 1868. године као четвороразредна да би 1950. године први пут био уписан и пети разред.

Школа располаже са две школске зграде у Каони које су изграђене 1905 и 1952. године на којима је извршена реконструкција. Школска зграда у Милатовићима је изграђена 1948. године, а обновљена 1974. године.

Школа има 51ученика који су распоређени у 8 одељења и то :6 у матичној и два у издвојеном одељењу Милатовићи. У овој школској години припремни предшколски програм похађаћe 5 полазника у Каони и1 полазник у издвојеном одељењу у Милатовићима заједно са млађим ученицима што значи да ће наставу похађати57 ученика. У матичној школи и издвојеном одељењу рад је организован у једној смени.Из ове школе изашле су многе успешне генерације ученика. Тренутно у Школи има 2
6 запослених. Настава је углавном стручно заступљена; уче се два страна језика, а ученици имају одличне услове за савладавање наставних садржаја. Пред Школом су нови циљеви и задаци у складу са осавремењивањем и праћењем свих токова у развоју школства.

Школски објекти задовољавају основне захтеве за извођење васпитно образовног рада. У насељњном месту се поред школе налази и амбуланта, две продавнице и три угоститељска објеката, Месна канцеларија со Лучани као и Црква.

Историја: 

    Каонска школа је дело оних Срба и Српкиња који су учествовали у просвећивању   омладине Горњег Драгачева. 
    Први записи почињу од акта којим је тражена и добијена дозвола за изградњу школе која датира од  30.јануара 1866. године, а почела је да ради  1868. године.
     Прављена је од прућа и блата  па су је популарно звали "плетара". У школу су долазили и ученици из Каоне,Властељица,Милатовића, Брезовица и Горњег и Доњег Дубца.Први учитељ је био Михајло Миловановић из Ваљева. Ова зграда трајала је до 1902.године,а затим се због распадања, морала правити нова зграда.
    Залагањем свештеника Уроша Оцокољића и учитеља Василија Радичевића и Љубомира Циврића почињу радови 1903. и завршавају се 1905.год ,а зграду је урадила  "Слога народа општине каонске "
    Школа је до 1950. године радила као четвороразредна, а те године први пут уписан је пети разрад 49 ученика, а већ следеће године било је 219 ученика.Од 1954. до сада школа ради као осморазредна са издвојеним одељењем у Милатовићима.До 1980.године у саставу наше школе било је и одељење у Горњем Дубцу.
    У школи је све до 1980.године било више од 300 ученика,а од тада се број ученика смањује.

 

Основну школу "Вук Караџић" Каона за успешан рад
одликовло је председништво СФРЈ

ОРДЕНОМ ЗАСЛУГА ЗА НАРОД СРЕБРЕНИМ ЗРАЦИМА

Школа сада:

Школа располаже са две школске зграде у Каони које су изграђене 1905. и 1952. године на којима је извршена реконструкција
Школска зграда у Милатовићима је изграђена 1948.године,а обновљена 1974.године.
Школа има
74 ученика који су распоређени у 8 одељења и то : 6 у матичној и два у издвојеном одељењу Милатовићи.

У матичној школи и издвојеном одељењу рад је организован у једној смени. У школи је запослено 27 радника, који негују здраве међуљудске односе.

Школски објекти задовољавају најосновније захтеве за извођење васпитно образовног рада.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru

Кликни безбедно

beszbedno 1

Водич за основце

vodicd 1

Питајте педагога

психолог